Sunday, 4 March 2012

THE UPSIDE DOWN HOUSE IN BORNEO

Assalamualaikum .. Salam 1 Malaysia .. Salam 1 Bloggers ..
Salam Katak sekalian! 

Katak melompat ke negeri Melaka,
dari Melaka hendak ke Sabah;
nak tahu ker semua,
rumah terbalik ada di Sabah.
(*saya bukan pemantun..! )
hahhaaha

 cuba korang terbalik kan lappy @ terbalik kan kepala..
itu rumah kan?? ok..rumah tu memang terbalik..
bukan di edit , tapi MEMANG dibina terbalik.. 


mau pergi?? print map ni.. takut-takut sesat... :)
 *Kg Telibong,Batu 21,Jalan Telibong Tamparuli,89208 Tuaran Sabah*
Kira-kira 40km dari bandar..


Dulu-dulu , kita tengok dari gambar ja kan rumah terbalik.
tapi sekarang,kita boleh tengok real rumah terbalik..
hihi gambar ni di ambil dari PAK GOOGLE..
menurut sumber dari entah siapa tu , rumah ni terletak d Syzmbark,Polandia.

Tapi,tak perlu la pergi jauh-jauh nun disanaaa.. 
pergi je kat Sabah.. :)
tak jauh+jimat duit+puas hati=hati banyaaak senang..hehe


01/03/2012 , dimulakan dengan "Bismillah" , 
didahulukan dengan kaki kanan ,
kami pun pergi ke rumah terbalik tu.. :)

sukar nak digambarkan betapa uniknya rumah tu..
cakap banyak pun tak guna..sebab nanti korang tak percaya..
memang tiada gambar di dalam rumah tu..
sebab tak boleh di ambil gambar..ada dendaa dikenakan kalau didapati
menangkap gambar di dalam rumah tu..
ni la gambar-gambar kami menunjukkan kegembiraan apabila berada disanaa..:)


 effa :) 

 me & effa ! :)

 my besties ! :) 

jangan la tengok sayaa! hihi :)

Effa..Azrie..Man..Mira :)


 Kereta terbalik ! sangaaaat unik ! :)

 selepas ronda-ronda , duduk-duduk , rehat-rehat , minum-minum .. 

 Sweet Couple ! Azrie & Effa .. :) 

 Azrie & Man ! Bestfriend bha dorang dua nie..
Kalau di Campus , selalu bersama.. disana Azrie,disana la Man.. Disana Man,disana la Azrie..

 Orang Sandakan baini ! mau tahu pasal dya dengan lebih dekat??
KLIK SINI ! hehe :)

 ^___^

Kami mau bina rumah begini nanti..hehehe 

The cost of building this upside down house is about RM1MILLION ! 
so, datang lah ke sini untuk meninjau-ninjau rumah ni.. 
tersangat unik !
p/s : dalam rumah juga terbalik.. tv,pc,kerusi,katil,meja,mesin jahit, dll . semua barang di terbalikkan.. 
ada 2 benda tidak terbalik, cctv & cermin.. :) 

#good night ! love you all ! #
*ongkedekkedek*







7 comments:

Nurfarahin Yusof said...

wow,.mesti bestkan,.. =)

SuparMan SuaRez said...

Uhui...Dari Mana Candid gambar Saya Nie,,,?? Hahahaha

Boni JLL3 said...

ok. done follow sini :)

Aida Omar said...

dekat sabah eh ada rumah nie? wah!! teruja pulak melihatnya.. ingatkan dekat luar negara je ada benda2 gini..

Syasya Johan said...

amboih,,bergambar sakan akak ni :D

oh,memang unik

Fadzmie Mohamad said...

Bila la saya mau tersampai di sini ni. Adeh. Mau tunggu cuti panjang kali ni tau baru tersampai sini. Haha.

Amirah Raduan said...

hehe yup , rumah ni ada d sabah.. :) cuti2 tu,jom la p sabah... tq all.. ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...