Monday, 26 March 2012

SEGMEN CIK MUN : DIA PILIHANKU ... CIKGU !

Hello peeps ! 
Assalamualaikum .. Selamat berhari SELASA ! 
Awal pagi dah saya terbaca segmen CIK MUN nie..
ada aura-aura nak JOIN ! then , mulakan menaip .. :) 


Nak join jugak ?? CLICK HERE ! 
Jom laaa ramai-ramai kiterr berceloteh pasal cikgu kiter dulu-dulu @ sekarang.. ^^,

Saya suker & minat kat cikgu saya sorang ni.. Dya merangkap GURU KELAS kita time lower six dulu.. Mdm.Nor Karimah ..
Cikgu ni CANTIK , CUTE , TEGAS , BAIK & BERTANGGUNGJAWAB .. Tak percaya?yang cikgu ni cantik??
tengok gambar kat bawah ni..

Cantik kan?? ^__^ saya sayang cikgu ! 

Kami dah anggap cikgu ni macam MUMMY kami tau... Aura keIBUan cikgu ni kuat tau.. 
Dya bercakap penuh dengan kasih sayang..tu la membuatkan kami SAYANG kat cikgu.. Saya RINDU kat cikgu ! 
Part yang sedih bagi kami kelas "bisnes" ni , apabila cikgu cakap dya berpindah ke Beaufort,Sabah.. Betapa sedihnya time tu... =_=,  
Dalam hati kami masing-masing memberontak..
"kenapa cikgu pindah?"
"kenapa pindah tahun ni?"
banyak persoalan yang bermain di minda kami..
Lama-kelamaan,kami dapat menerimanya..
Bagi kami,sebagai seorang guru,bukan sahaja akan mengajar disebuah sekolah..Mereka akan berpindah jugak akhirnya..
Walaupun cikgu dah pindah,nama cikgu sering bermain dibibir kami mengenang kisah-kisah kita berada dalam satu bilik yang kecil , bilik darjah.. Wajah cikgu juga sering mengiang-ngiang difikiran kami..
SAYA SAYANG CIKGU ! 
SAYA RINDU CIKGU ! 

Cikgu Nor Karimah menjadi IDOLA saya sejak saya lower six lagi dan sehingga kini..
Saya ingin menjadi cikgu suatu hari kelak..(layak ker)
InsyaAllah.. ^_^ 

yes! saya pasti ! saya akan menjadi GURU !
^__^

p/s : Cikgu masih ingat kat saya ker?? REALLY-REALLY-REALLY MISS YOU ! 

Tag 3 jejaka hensem :

6 comments:

Pecinta pink^^ said...

dari segmen yg same dtg bw kt sini,,hikhik.. comel blog awk:)

Aida Omar said...

tengok muka cikgu awak nie pun dah terpancar sinar keibuaan dia.. sedih pulak baca entry awak nie.. hehe. semoga tercapai cita2 awak nak jadi guru :)

Amirah Raduan said...

Pecinta pink : Thankss :) blog awak comel gak..

Aida Omar : hehe thanks aida.. Amin.. :) hantar jer anak aida kat sekolah kiterr nanti yer..hehe

frogos said...

jadilah cikgu..guru pelita hidup

SuparMan SuaRez said...

Hahaha..Terharu dapat Tersenarai jejaka Hensem..Huhuu
Thanx Taq Miss Keroopi..Huhu
^_^

Cik Adieb said...

Sy pun syg cikgu sy :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...