Monday, 31 December 2012

HAPPY NEW YEAR !

Assalamualaikum w.b.t rakan blogger..
Salam 1 Malaysia!
ong kedek-kedek!

Gelap jer langit , bermulalah BOOM BOOM BOOOOOM! 
orang main mercun.. 
Kalau dulu-dulu, Tepat pukul 12:00 barulah bagai perang dunia kedua jerr suasana.
Tapi masa kini, tak kira jam dah.. ikut dya jer nak main..
Tapi bagus gak gitu..tak ganggu orang nak tidur kalau tak main pukul 12 nanti.. 
*
*
Kita umat Islam , tak perlu lah bagai nak rak menyambut Tahun Baru ni..
Kita sepatutnya menyambut Maal Hijrah...
*
*

Apa-apa pun, HAPPY NEW YEAR kat korang yang menyambutnyee! 
Nak tau aku sambut kat mane??
Ni haaa! kat bilik! terperap..
suka gak keadaan begini daripada dok terhimpit-himpit kat bandar semata-mata tengok bunga api..
betol tak???
*
*

MANUSIA seperti SEBUAH BUKU..
MUKA DEPAN adaLah TARIKH LAHIR..
MUKA BELAKANG adaLah saat KEMATIAN..
Setiap LEMBARAN adaLah SETIAP hari daLam KEHIDUPAN yang kita Lakukan..

SEKALI TERTULIS, TIDAK akan BOLEH diUBAH semuLa..
TETAPI, seBURUK manapun HALAMAN sebeLumnya, masih TERSEDIA haLaman seLanjutnya yang PUTIH dan BERSIH...
*
*
Harapan untuk 2013 : Semoga Tahun 2013 lebih baik dari tahun 2012. Bukannya bermaksud tahun 2012 tidak baik, cuma ingin yang lebih baik dari sebelumnya.. Saya ingin menjadi seorang anak yang solehah dan ingin menjadi orang yang berguna kelak.. 
Andai hari ini hari terakhirku bergelar manusia di dunia, Izinkan aku mohon maaf kepada semua muslimin dan muslimat yang pernah aku sakiti dan lukai hati mereka tanpa aku sedari dan mereka sedari.. 

Semoga Tahun 2013 memberi kita penuh keberkatan dan Semoga Allah S.W.T memberi hidayah kepada kita.. Amin~ 
*
*
Sekali lagi , HAPPY NEW YEAR!
WELCOME 2013 and GOOD BYE 2012! 
ong kedek-kedek! 

4 comments:

SuparMan SuaRez said...

Happy new Year =,+

Amirah Raduan said...

Happy New Year :)

Steffany Daph said...

Happy New Year 2013. moga maju jaya selamanya (:

Hanna Nabiella said...

hepy new year akak comel ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...