Thursday, 27 September 2012

KITA MASIH BERNAFAS JUMAAT INI

Salam Sayyidul Aiyam buat seluruh umat Islam di dunia ini..
Moga kehadiran penghulu segala hari ini ditempuhi dengan rasa ketaatan dan kecintaan buat Sang Pencipta Yang Maha Agung.
   Alhamdulillah.. Kita masih lagi bernafas saat ini dan dapat menghirup udara pemberianNya.


Rasulullah S.A.W bersabda yang bermaksud : " Tujuh golongan manusia yang akan diberi perlindungan Allah S.W.T dalam naungannya di hari yang tiada naungan melainkan perlindungan Allah S.W.T itu sendiri iaitu : Imam (pemimpin) yang adil, pemuda yang sentiasa beribadat kepada Allah S.W.T, lelaki yang hatinya sentiasa terpaut dengan masjid, dua orang yang saling cinta kerana Allah S.W.T dimana keduanya berkumpul dan berpisah kerana Allah S.W.T, seorang lelaki yang diajak oleh wanita rupawan serta berkedudukan tinggi untuk melakukan zina.
Lalu ia menjawab, " Aku takut kepada Allah", seseorang yang bersedekah dengan sesuatu sedekah lalu menyembunyikan sedekahnya itu sehingga tangan kirinya tidak mengetahui apa yang dibelanjakan oleh tangan kanannya, seseorang yang mengingati Allah S.W.T di tempat yang sunyi lalu mengalir air matanya," 
(Riwayat Abu Daud Tirmidzi dan Ibnu Majah)


Hadapi dengan SENYUMAN semua yang terjadi tetap terjadi.. Hadapi dengan jiwa yang tenang supaya semuanya baik-baik saja ^___^
*ong kedek-kedek!* 

Tuesday, 25 September 2012

BLUEBERRY CHEESE TART

Assalamualaikum w.b.t sahabat blogger..
Salam sejahtera people's !
Hye Keropian's ! ong kedek-kedek ! 

Hari tu kita dah pernah try buat blueberry cheese tart ni...
sedap sangat-sangat-sangat! hehehee
*
*
*
PASTRI : 
125 gm Mentega
65 gm Gula
1 Kuning Telur
250 gm Tepung Gandum
1 sudu Air Sejuk
1/2 sudu teh Esen Vanila
*
*
INTI :
250 gm Cream Cheese
20 gm Mentega
60 gm Gula
1 biji Telur
*
HIASAN :
Inti Blueberry
Buah Kiwi 


SELAMAT MENCUBA KEROPIAN'S

Tuesday, 18 September 2012

SEGMEN : SAMBIL BLOGWALKING DAPAT HADIAH ! BY NURUL

Assalamualaikum w.b.t semuaa!
Jejalan malam terjumpa satu segmen dari seorang rakan blogger yang comel ni.. ^^, 


JOM JOIN RAMAI-RAMAI! 
KLIK SINI !!! 
ong kedek-kedek!
lompat sini ! katak akan lompat jugak kat blog koranggg! 

Sunday, 16 September 2012

SEGMEN : JOM TINGKATKAN FOLLOWERS SAMPAI LEBAM

Hye ! Assalamualaikum.. 
Jejalan tadi terjumpa segmen by BUDAK ENSEM nie.. :)


nak tau follow saya jugak ekk??
uhuk malu! ( hehehe DIA ni selalu cakap *uhuk malu*)  
okay! ni jumlah follow sayaa 


Keropian's sekalian , FOLLOW me yaa! :)
ong kedek-kedek!

Saturday, 15 September 2012

HAPPY MALAYSIAN DAY !

Assalamualaikum w.b.t sahabat..
Salam Sejahtera dan Selamat Ber-hujung minggu! 



Selamat Hari Malaysia ! 
16 September 1963..
Hari Malaysia pada tahun ni bertempat di Bintulu,Sarawak..
^___^ 

p/s : Semoga Malaysia kekal menjadi negara yang Aman dan Damai.. 
Jauhilah Malaysia dari huru-hara... Amin~ 
Di Akhir Syawal ni, Happy Eidulfitr to all my Muslim friends.. and Happy Holiday! 


GENAP SATU TAHUN !!

Assalamualaikum w.b.t Readers!
Selamat Sejahtera semua..

15 September 2012 !
Genap laa satu tahun aku bergelar Mahasiswi..
Masuk Tahun Dua daaa... waaa memang tak sangka pun.. 
Macam sekejap jaa.. pejam celik pejam celik jer..
Hanya tinggal 2 Tahun lebih jer lagi weyy..
wow!! memang tak sabar mau graduate..
serius..tak sabar!
nak baling-baling topi..hehehhee

Jom Imbas kembali kisah Tahun Pertama bergelar Mahasiswi..
( Tak mampu nak cakap apa-apa dah..
Tengok gambar je lah yaaa )

Haaa ni diaa semut merah..hehehe 

Ni group kitaorang.. Group Babun ! 
Cantik kan nama group kami.. hehe Berterima kasih sangat-sangat kat kakak-kakak & abang-abang senior sebab bagi nama group yang sangat Ohsemmm tu...hehehe
Kami menang Yel Terbaik ! yuhuuu! 
Babun kan..sekali hentak kaki, wow! bergoyang kampus..hehehe
* Paling BEST , saya dan dia sama group! Ohsemmm! :) 

Ni bestfriend aku time mula-mula daftar dulu.. Dan sekarang pun masih Kawan sayaaa jugaa! :)

Cutenya Dila ni tau.. :) 

Peace yooo! ong kedek-kedek! hehe

Hari Pertama nak menghadiri kelas... :) 

My Bestfriend dikala susah dan senang..
Love you Linda! 


Tahun Baru! Sem Baru! Opkos lerr Semangat baru! :)
Dengan harapan , berjaya di Dunia dan Akhirat.. Amin..
Syukur Alhamdulillah.. kerana berjaya menempuh satu tahun bergelar Mahasiswi.. :) 

SELAMAT TINGGAL TAHUN PERTAMA..
HELLO TAHUN KEDUA! :)








Wednesday, 12 September 2012

QUOTES #5


Do Good To Other's , Surely Allah S.W.T Loves Those Who Do Good To Other's...
  
*ong kedek-kedek! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...