Friday, 30 March 2012

Katak Oh Katak

Assalamualaikum Saudara/ri .. 
Selamat Pagi People's ! 
(1:35 am)  

Ong kedek - kedek !
Katak ni banyak jenis ..
Saya tak tau nama-nama katak ni betul atau tak..
Sumber ni dipetik dari Pak Google ...

*KATAK BERACUN*
Katak ini berasal dari keluarga Dendrobatidae yang merupakan katak asli daripada Amerika Tengah dan Selatan. Katak ni aktif pada waktu siang. Katak ni juga digelar katak panah oleh penduduk pribumi disana kerana racunnya dijadikan sebagai bahan racun pada hujung mata anak panah.. 
*
*

* KATAK DARWIN *
(cantiknya nama katak ni)
Katak ini banyak dilihat sekitar tahun 1978. Tapi sekarang dah pupus dah.
*
*
* KATAK PELANGI
(peace!)
Cantiknya warna yang ada kat badan dye tu. Katak pelangi ni hidup kat hutan kering berbatu Madgascar Isalo Massif . Katak ni akan mengembang apabila di ancam musuh. 
*

* KATAK BANTAL *
Kalau tak da bantal untuk baring , nah , ambil ni..hehe
Katak bantal ni tinggal di sekitar Uruguay , Brazil dan Argentina Utara . Katak ni boleh membesar sehingga 6 inci panjang.
*
*
* KATAK MANTEL MERAH *
Katak ni merupakan katak darat asli Madagascar . Katak ni kecil jer. Saiznya cuma 2.5 cm panjang. 
*
*
INFO :
Ini informasi kepada anda yang ingin/akan ke Jerman , jangan membunuh seekor katak sekalipun kerana anda akan didenda jutaan rupiah. 
Seorang warga sebuah kota kecil di Jerman telah didenda 1:500 euro (Rp18,5 jutaan). Beliau Cristian Tenhofer , 47 tahun , mengaku di persidangan bahawa dia menembak katak itu dengan senjata angin. Ini kerana , beliau rasa terganggu akan bunyi yang membuatkan dia terbangun setiap malam. 
*

 Okay lah .. gua nak blah lu .. dah lewat malam ni..
*
*
Maaf ler kalau ada maklumat yang tak betul / salah..
Ong kedek-kedek ! (maaf)
Dah lewat malam ni.. Tak leh tidur lewat sangat..
Good Night peeps !




pssst ! sebelum tu , nak cakap
 'LOVE YOU' kat PUTERA KATAK saya.. ! :)

Tuesday, 27 March 2012

FRIEND + BOYFRIEND

Assalamualaikum... Hye people ! 

For every day , i miss you ..
For every hour , I LOVE YOU ..
For every minute , I FEEL YOU ..
For every second , I NEED YOU ..
Forever , I HOPE YOU'LL BE MINE ! 

my future husband ! opppsss! hahaha

ciri-ciri jejaka idaman saya :
- SOLEH
- TIDAK MEROKOK
- BERTANGGUNGJAWAB
-BAIK HATI
- TAK PANDAI MARAH
- PANDAI MEMUJUK 
- CIKGU ( hem hem) hahaha
- LEBIH PENTINGKAN IBU DARI SAYA
- BERSABAR ( saya banyak karenah)
- dan banyak lagi... 
InsyaAllah .. ~ 

pssst! lupa , saya suka lelaki yang PELAWAK
nak tengok blog dia??
jom terjah !!
sediakan tisu sebelum baca entry-entry dia..
akan mengalir airmata akibat terlampau sedih !
hahahaha 
*
*
*
LOVE is when you find someone better , yet you stay with the same person you promise forever with and learn to accept your partner imperfections perfectly .. ! :)
*
*
*
People keep asking me why i seems quite choosy when it comes 'selecting'  a boyfriend..
My answer is , Because i'm currently looking for a life time partner ,not a part time lover ! :) 

p/s : Its better to wait for years for someone you're sure of , than to grab a chance with someone who picks you up but drop you whenever he wants to...
ong kedek kedek !good night !
love you ! 

Monday, 26 March 2012

SEGMEN CIK MUN : DIA PILIHANKU ... CIKGU !

Hello peeps ! 
Assalamualaikum .. Selamat berhari SELASA ! 
Awal pagi dah saya terbaca segmen CIK MUN nie..
ada aura-aura nak JOIN ! then , mulakan menaip .. :) 


Nak join jugak ?? CLICK HERE ! 
Jom laaa ramai-ramai kiterr berceloteh pasal cikgu kiter dulu-dulu @ sekarang.. ^^,

Saya suker & minat kat cikgu saya sorang ni.. Dya merangkap GURU KELAS kita time lower six dulu.. Mdm.Nor Karimah ..
Cikgu ni CANTIK , CUTE , TEGAS , BAIK & BERTANGGUNGJAWAB .. Tak percaya?yang cikgu ni cantik??
tengok gambar kat bawah ni..

Cantik kan?? ^__^ saya sayang cikgu ! 

Kami dah anggap cikgu ni macam MUMMY kami tau... Aura keIBUan cikgu ni kuat tau.. 
Dya bercakap penuh dengan kasih sayang..tu la membuatkan kami SAYANG kat cikgu.. Saya RINDU kat cikgu ! 
Part yang sedih bagi kami kelas "bisnes" ni , apabila cikgu cakap dya berpindah ke Beaufort,Sabah.. Betapa sedihnya time tu... =_=,  
Dalam hati kami masing-masing memberontak..
"kenapa cikgu pindah?"
"kenapa pindah tahun ni?"
banyak persoalan yang bermain di minda kami..
Lama-kelamaan,kami dapat menerimanya..
Bagi kami,sebagai seorang guru,bukan sahaja akan mengajar disebuah sekolah..Mereka akan berpindah jugak akhirnya..
Walaupun cikgu dah pindah,nama cikgu sering bermain dibibir kami mengenang kisah-kisah kita berada dalam satu bilik yang kecil , bilik darjah.. Wajah cikgu juga sering mengiang-ngiang difikiran kami..
SAYA SAYANG CIKGU ! 
SAYA RINDU CIKGU ! 

Cikgu Nor Karimah menjadi IDOLA saya sejak saya lower six lagi dan sehingga kini..
Saya ingin menjadi cikgu suatu hari kelak..(layak ker)
InsyaAllah.. ^_^ 

yes! saya pasti ! saya akan menjadi GURU !
^__^

p/s : Cikgu masih ingat kat saya ker?? REALLY-REALLY-REALLY MISS YOU ! 

Tag 3 jejaka hensem :

Saturday, 24 March 2012

PILU NYAAA HATI

Assalamualaikum .. Selamat Petang ..
Selamat menunaikan Solat Fardhu Maghrib bagi yang sama dgn kawasan saya sekarang.. 

Hal manis itu apabila dua insan saling meRINDU , namun TIDAK BERKOMUNIKASI , tetapi kedua-duanya saling mendoakan di dalam sujudnya masing-masing... 

itu la yang aku alami sekarang ! RINDU
siapa yang tak rindu kan , bila dah berjauhan..
walaupun dya selalu memberitahu "jauh dimata dekat dihati" 
tapi tetap jugak merindu tau ! :) 

Untunglaaaa dyaaa sebab ada orang rindu...
ada kerr orang yang rindu kat sayaa?? 
ermmm ! harap-harap aderr laa! hehe

Orang cakap , " Bila hati kita mengharap , harapan itu akan mengetuk hati kita " ..
Betul kerrr???
(angkat bahu tanda "tak tahu" ) 

Mid-sem break ni macam tiada makna bagi aku..
orang lain dah cuti hari khamis..
aku / kami , ahad last klas.. isnin baru cuti..
padat tol masa... 
pergi awal pagi , balik lewat malam.. 
badan ni rasa macam nak patah jaa tau..

satu minggu cuti ni , macam sebulan ja aku rasa..
sangat merindukan nyaa..
semoga baik-baik saja disanaaa...
1 hari , 1 baldi airmata mencurah..
kalau seminggu ?? boleh jadi kolam renang kot..hehe

*tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang mati .. :)

p/s : HAPPY HOLIDAY kpd kawan-kawan seperjuangan.. semoga selamat sampai ke destinasi .. "biar lambat asal selamat".. 
Korang tu , cuti tu , jangan pura-pura lupa assignment yang kena hantar pas cuti nih... :) 
*ongkedekkedek!* 

Friday, 16 March 2012

minta perhatian ATAU minta puji ???

Assalamualaikum geng-geng KEROPIAN! 
Selamat Berhujung Minggu..
Happy Holiday kpd Adik-adik yang sedang bercuti sekarang nie.. 
Jgn lupa buat homework yang teacher bagi tau..:) 

Entry ni , bukan nya nak cerita pasal orang lain.. 
Mengenai diri sendiri.. Saja mau MINTA PUJI & MINTA PERHATIAN..
Kadang-kadang BEST tau bila ada perasaan minta di puji ni dan minta perhatian.
Lebih BEST LAGI bila respon orang tu , memuaskan hati..hehe


Aku SUKA off hp bila ada orang MARAH aku.. 
Then , aku pun MERAJUK , dgn mengOFFkan hp..
Kerrr tak minta puji tu??hahahaa 

Kalau baby , dorang merajuk begini kan???
dorang merajuk tu pun sebab mau mainan baru.. kan-kan-kan?? 


Kalau aku merajuk , begini laaa...
#mengekalkan kecomelan lah konon-konon nyeee# 
Bila hp sudah diOFF, termenung jerr laa..

Dalam hati , meronta-ronta mahu ON hp..
Bila dah ON hp , dengan harapan , 
banyak sms & missed call dari DIA :)..
hahahhaaa punya laaa buruk perangai..hahaha
Bila tengok banyak sms yang memujuk tu , baru la COOL sikit..
Rasa dihargai apabila banyak sms & missed call sampai bila on hp..hehe

Aku tak tahu bila aku akan REMOVE sikap tuh.. 
aku pun tak pasti , aku minta puji ka minta perhatian??
hahahahhahahhahaa
Walaupun sikap aku begitu , aku tetap jugak sayang..
Bukan nak menyeksa mana-mana pihak ..
Cuma nak menyedarkan... :)

PEACE! 
Harap-harap bila dah post entry ni , 
masih ada yang memujuk aku bila merajuk nanti.. ehhehehe

p/s : minta puji & minta perhatian dalam diam ! hahahhaa
minta pendapat korang pulakkk.. ! :) 


Sunday, 11 March 2012

BAIK-BAIK DEAR !

Toink ! Toink ! Toink ! 

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi airmata darimu
Yang aku ingin erti hadir diriku
kan menghapus dukamu sayang

Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku 

HANYA SATU PINTAKU UNTUKMU DAN HIDUPMU
BAIK-BAIK SAYANG ADA AKU UNTUK UNTUKMU
HANYA SATU PINTAKU DI SIANG DAN MALAM MU
BAIK-BAIK SAYANG KERNA AKU UNTUKMU

Semua keinginan akan aku lakukan
sekuat semampu sayang

Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Hanya satu pintaku untukmu dan hidupmu
Baik-baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku di siang dan malam mu
Baik-baik sayang kerna aku untukmu ... !


aku ada untuk mu ! 
^______^ 


Wednesday, 7 March 2012

SWIMMING TO CINEMAS

Assalamualaikum N Salam 1 Blogger ! 

Aku nak SWIM kat cinema ! Cannot wait !
serious ! cannot wait !
hari ni dah 08.03.2012..
jadi, tunggu apa lagi... 




*jom ramai-ramai p tengok !
mesti ramai budak kecik dalam panggung tuh ... hehehe 
BYE! hahahaa

SAYA JOIN PASTI DAPAT DOODLE PART 2

Assalamualaikum... Selamat berhari Khamis..^__^
Hem hem abang apit ooo abang apit yang hensem..
(membodek)
saya nak doodle KEROPPI @ KATAK ! 
yepppiiii!!! :)

Nama : Amirah Raduan
Warna : HIJAU !

abang apit nih mau 50 peserta terawal jerr..
harap-harap la saya yang ke-49.. hihi 
TAG :

*taip laju-laju & post ! DONE! ^__^ 

Sunday, 4 March 2012

THE UPSIDE DOWN HOUSE IN BORNEO

Assalamualaikum .. Salam 1 Malaysia .. Salam 1 Bloggers ..
Salam Katak sekalian! 

Katak melompat ke negeri Melaka,
dari Melaka hendak ke Sabah;
nak tahu ker semua,
rumah terbalik ada di Sabah.
(*saya bukan pemantun..! )
hahhaaha

 cuba korang terbalik kan lappy @ terbalik kan kepala..
itu rumah kan?? ok..rumah tu memang terbalik..
bukan di edit , tapi MEMANG dibina terbalik.. 


mau pergi?? print map ni.. takut-takut sesat... :)
 *Kg Telibong,Batu 21,Jalan Telibong Tamparuli,89208 Tuaran Sabah*
Kira-kira 40km dari bandar..


Dulu-dulu , kita tengok dari gambar ja kan rumah terbalik.
tapi sekarang,kita boleh tengok real rumah terbalik..
hihi gambar ni di ambil dari PAK GOOGLE..
menurut sumber dari entah siapa tu , rumah ni terletak d Syzmbark,Polandia.

Tapi,tak perlu la pergi jauh-jauh nun disanaaa.. 
pergi je kat Sabah.. :)
tak jauh+jimat duit+puas hati=hati banyaaak senang..hehe


01/03/2012 , dimulakan dengan "Bismillah" , 
didahulukan dengan kaki kanan ,
kami pun pergi ke rumah terbalik tu.. :)

sukar nak digambarkan betapa uniknya rumah tu..
cakap banyak pun tak guna..sebab nanti korang tak percaya..
memang tiada gambar di dalam rumah tu..
sebab tak boleh di ambil gambar..ada dendaa dikenakan kalau didapati
menangkap gambar di dalam rumah tu..
ni la gambar-gambar kami menunjukkan kegembiraan apabila berada disanaa..:)


 effa :) 

 me & effa ! :)

 my besties ! :) 

jangan la tengok sayaa! hihi :)

Effa..Azrie..Man..Mira :)


 Kereta terbalik ! sangaaaat unik ! :)

 selepas ronda-ronda , duduk-duduk , rehat-rehat , minum-minum .. 

 Sweet Couple ! Azrie & Effa .. :) 

 Azrie & Man ! Bestfriend bha dorang dua nie..
Kalau di Campus , selalu bersama.. disana Azrie,disana la Man.. Disana Man,disana la Azrie..

 Orang Sandakan baini ! mau tahu pasal dya dengan lebih dekat??
KLIK SINI ! hehe :)

 ^___^

Kami mau bina rumah begini nanti..hehehe 

The cost of building this upside down house is about RM1MILLION ! 
so, datang lah ke sini untuk meninjau-ninjau rumah ni.. 
tersangat unik !
p/s : dalam rumah juga terbalik.. tv,pc,kerusi,katil,meja,mesin jahit, dll . semua barang di terbalikkan.. 
ada 2 benda tidak terbalik, cctv & cermin.. :) 

#good night ! love you all ! #
*ongkedekkedek*







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...