Wednesday, 29 February 2012

JATUH CINTA KAT DIA

Assalamualaikum pembaca yang comel.. :p
Salam 1 Blogger ! 

1st , saya nak ucapkan HAPPY BIRTHDAY kepada sesiapa yg date of birth nya 
29 Februari.. 
Occurs once every four years only .. 
Sangat special ! sambut birthday 4 tahun sekali.. :') 

Berbalik pada title kat atas tu , actually saya mau mengumumkan hari ni saya JATUH CINTA !
sekian .. hehehee :p
mau tau siapa DIA itu?? 
ok-ok-ok ! 
just , CLICK HERE ! 
He so cute todayyy! awwww ! ( tau-tau ja dia HE)hahahaa
im feeling in LOVE with him today !
His name is ABANG GOOGLE .. :')




Arghhhh! terpaksa mengawal perasaan ..
pak google letak gambar KATAK! 
ni yang buat makin sayang kat pak google...
soooooooo cute! 
love-love-love-love-love !

Naaaa , begini ka rupa pak google??? :p
apa-apa pun tetap jugak sayang kat dia..sebab theme hari ni katak..:)
adakah hari ni hari katak sedunia??? wawawaa 
Adakah ini kerana last day for februari?? 
ermmmm SEDIHH...
last day februari plak hari ni kan..
esok dah masuk bulan 3.. 
apa-apa pun , bersyukur sangat-sangat-sangat sebab masih d beri peluang berpijak d bumi yang indah ni.. :)
 
#goodnight!#
love you KATAK ! :) 
*ONGKEDEKEDEK* 

Thursday, 23 February 2012

S A L A M J U M A A T !

Assalamualaikum ... Selamat Sejahtera ..
Salam Jumaat .. Salam penghulu segala hari ..

Hari ni merupakan hari Jumaat yang terakhir bagi bulan Februari 2012..
Ermm begitu cepat masa berlalu..bagaikan baru semalam 1 Februari.. 
Tik Tok Tik Tok masa berlalu..Tup tup sampai ke penghujung Februari daa..

Semoga setiap apa yg kita lakukan hari ini dan pada hari-hari akan datang adalah di dalam keberkatan dan lindungan Allah S.W.T hendaknya.. :)

Apabila seorang muslim berdoa dan memohon sesuatu kebaikan kepada Allah pada hari jumaat , maka Allah memberikan apa yang dia minta.. :) 
Insya Allah...

p/s : Jadikan Hari Ini Lebih Baik Dari Semalam... ^^,

SAYA + DIA = SAYANG SELAMANYA !

Assalamualaikum ... Hye semua ! 

pssssst! SAYA SAYANG DIA ! 
saya RINDU dia !
peeeeeeewwiiiitt!!  ^__^

Nie my mother ! :) 
Kamek sayang & rindu kitak!
Saya sayang & rindu awak! 
I love & miss you !


*siapa tak sayang ibu kan... :) 




Kata-kata mutiara yang di suntik dari PAK GOOGLE : 
"Air susu ibu bagaikan aliran sungai di dalam Syurga yang membesarkan kita sehingga mengenal erti kehidupan. Oleh itu , agungilah jasa ibu"


"Setitik air mata ibu yang tumpah dari perbuatanmu samalah pedihnya seperti sebutir peluru yang menembusi dadamu" 
*p/s : hargai ibu andaa.. sayangilah mereka... :) 


Saturday, 18 February 2012

MEOW + KATAK !

Assalamualaikum semua ! Hye ! 
^_______* 
*ongkedekkedek!* 

KUCING + KATAK = kuTAK! hahahahaa
Aku PENCINTA kucing.. + minat katak ! :')  
Aku PANTANG tengok kalau ada orang hina + caci + pukul + tendang kucing & yang sewaktu dengan nya..
Dia pun mau hidup jugak..tak kan kamu ja mau hidup..kan?? 



Haaaa , kucing putih + kuning ni kucing orang sebelah rumah..
Dia tak dapat tengok aku , mesti dia meNGIAU.. 
Aku plak , tak dapat tengok dia bersuara , dengan pantas aku akan pergi buka 'peti ajaib  sejuk' mencari ikan ...





Si putih ni dah kenyang.. Tu la dia bagi kawan-kawan dia habiskan makanan tu..
Satu jerrr yang aku suka kat kucing-kucing ni..
Dorang tak bergaduh..ermm sopan-santun jaa dorang makan..hihihi




Sebenarnya , aku sendiri tak tau dari mana datangnya kuucing 3 ekor kat belakang tu..
Sebab apa , dorang 3 akan muncul bila aku bagi makanan..
Dorang tak minta..Lain plak dgn Si Putih + Kuning ni , asal tengok muka aku ,mesti lapar..
Heran + ajaib.. heheee





Yang aku PUJI jugak kat kucing-kucing ni , dorang tak buang air kecil @ besar kat area rumah aku..
Jadi , tak la 'bikin panas' kan..hehehe
Sejuk la jugak hati aku mau bagi makan kat dorang..
Walaupun , setiap pagi aku mau cepat pergi kampus , bila tengok kucing ni memanggil-manggil , aku bagi jugak dorang makan.. kesian jugak..sebab dorang pun mau 'sarapan pagi'.. hehehehee

Ni kucing aku yang kini berada di Limbang,Sarawak..heheee 
Namanya banyak.. ada yang panggil KOKOY , AWANG , KHAIRUL ,USTAD ...
Kucing ni disukai ramai budak-budak di sekitar rumah kami di limbang dulu..
Sebab , kucing ni tak pandai gigit,tak pandai marah..hihihi 
Mishhhhh sangat-sangat-sangat kat diaa.. !


Abu Qatadah berkata bahawa Nabi Muhammad S.A.W pernah bersabda , "kucing itu bukan najis. Ia binatang yang suka berkeliling di rumah (binatang perumahan)." (Hadis Riwayat At-Tirmidzi,An-Nasa'i ,Abu Dawud dan Ibnu Majah) 


p/s : SAYANGILAH KUCING .. JANGANLAH SAYANG KERANA RUPA @ BULU NYA YANG CANTIK SAHAJA.. SAYANGILAH IA MACAM SAYANG DIRI SENDIRI.. ^____^ 
*meooow! ongkedekkedek!*

Friday, 17 February 2012

Tiap Hari Sayang !

Hye ! Assalamualaikum .. Happy Saturday! 
^_________^ 

Susi,Mira(me),Ras,Nina,Anis&Linda
We R Bestfriends!
*tempat duduk tu just utk 4 orang jerrr..tapi kami??boleh muat 6 orang..hihihi kami tak mau berpisah tempat duduk.So, kami sanggup la berhimpit-himpit..hehehehe ^^,



Kami ber-6 menuju ke Kampus yg tercintaa untuk mengejar cita-cita kami ingin menjadi 'teacher' yang garang .. (konon) hehehee.. ^__^ 


Credited to Linda... ^___^




 Mira & Linda ^___^ 


Mira & Man 
*my besties!*

And the days went by the paper in the wind..Everything changed , then changed again ... Its HARD to find a friends ! Its hard to find a friends ! 
p/s : missyouall! ^___^ 
loveyou Dear !

Saturday, 11 February 2012

Ketika Baucarku Bertukar Menjadi Novel

Assalamualaikum w.b.t .. Selamat Sejahtera ..
Toink .. toink .. toink.. katak ni mau melompat-lompat plak malam-malam begini nih.. :)

ongkedekkedek..ongkedekkedek.. ( maksudnya , hye semuaa..) xfaham ka loghat katak??hehee 
btw , KEROPPI SANGAT COMEL.. 
adui , malas la mau puji-puji katak.. nanti hujan plak ni... 



Apa ni??? makanan?minuman?mainan? NO! NO! NO! 
Ia nya SANGAT BERHARGA bagi ku..lebih berharga dari NASI kot.. :)
Ni la BAUCAR BUKU 1MALAYSIA yang bernilai RM200..
RM50 X 4 keping  = RM200 


di sini la aku MENGHABISKAN baucar tu...
TAPI , buku dah berkurang kat kedai tu.. Dah habis d borong oleh student-student lain..
Pesanan buat kakak-kakak , adik-adik yang mau menghabiskan baucar tu , jangan la pegi kedai buku hari SABTU atau AHAD .. memang ramai la sangat orang tme tu...
so, pegi hari ISNIN-JUMAAT.. sunyi la sangat.. baru best kalau sunyi , dapat jugak dating with tauke kedai tu.. waawawawa ^___^


Ni la buku untuk subject yang aku ambil tuk sem depan nih.. confirm A++++ ni tauu.
KETIKA CINTA BERTASBIH  (episod 1 & 2 ) 
punya la lama ku mencari-cari novel ni.. last-last jumpa jugak kelmarin... Thanks POPULAR sebab menunjukan novel ni depan mata aku..wawawawa Thanks jugak kepada pengawal peribadi ku..hahhahaa penat dya mengawal peminat-peminat aku.. masuk ja kat kedai buku POPULAR ni , aku pun terus popular..hehhee 
Nasib la ada baucar.. tak jugak berat keluarkan duit untuk beli novel ni..hehhee 







Episod 1 pasal apa ?? mana boleh bagitau.. jom la beli ramai-ramai..
Mas Azzam , Anna , adui.... bikin xsenang duduk membaca.. feeling abissss...





Ada lagi ka yang episod ke-3 ?? ermm sementara baucar masih ada ni..hehhee
actually , cerita ni dah tengok kat channel BINTANG .. tapi , x puas hati..mau baca novel jugak.. ^___^
Azzam is my DARLING ok... jangan ambil Azzam ok.. Anna is my IDOLA ok... sungguh lemah lembut c Anna... 


Friday, 10 February 2012

Segmen : Saya Blogger Baharu Fasa 2



Assalamualaikum w.b.t
Selamat Pagi , Selamat Sejahtera , Salam 1 bloggers , Salam 1 Malaysia ! 
SAYA BLOGGER BAHARU ! SAYA BLOGGER BAHARU ! SAYA BLOGGER BAHARU!
dengar tak ?? haaa?? masih kurang jelas ? SAYA BLOGGER BAHARU FASA 2 ! Sebenarnya mau bagitau , hari ni aku mau JOIN satu SEGMEN .. 
SEGMEN SAYA BLOGGER BAHARU FASA 2 ..Motif segmen ni adalah untuk MENBANTU BLOGGER BAHARU ( macam aku ) UNTUK MENCARI BLOGGER LAIN .. Terima kasih banyak-banyak kat gadis yang sweet  ini sebab TAG aku .. ^___^  


KLIK SINI !! kalau nak JOIN.. (mesti join tauu)      ^_______^




TARIKH TUTUP : 17 FEBRUARY 2012 


OKEYH!  aku nak tag 3 budak cumil .. ^__^


p/s : tak semestinya yang baru berblogger ja boleh ikut segmen ni.. yang lama pun boleh , kalau nak jadi baru.. hihihi 

Thursday, 9 February 2012

Jangan Ada Benci

Andainya ada di antara kita nanti 
Berubah hala serta janji
Jangan ada benci
Suka dan duka dilalui
Jadikan kenangan di sudut hati

Andainya cita-cita tidak kesampaian
Ikatan murni terputus di pertengahan
Jangan di kesalkan
Jangan lantaran kegagalan
Kita saling berdendam saling bermusuhan

Ungkit-mengungkit
Sakit menyakiti
memusnahkan diri

Kita harus tabah dan bersedia
Cekal hadapi kemungkinan yang tiba
Kadangkala yang berlaku
Di luar kemampuan kau dan aku ... 


** Cara yang TERBAIK untuk MENGIKIS BENCI ialah dengan meMAAFkan semua orang sebelum tidur malam . Jika setiap malam sebelum tidur kita sentiasa mencuci muka , memberus gigi , membersihkan diri  dan mengibas tempat tidur , tidak bolehkah kita MENCUCI HATI kita dengan MEMAAFKAN SEMUA ORANG sebelum tidur ?? _ tepuk dada tanya selera iman _ 



LOVE PEACE NOT WAR
_ongkedekkedek_








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...